, Na Tajsko iz Ljubljane za samo 430€ (Etihad), Poceni po svetu, Poceni po svetu

Mislite, da o Tajski veste že vse? Ampak Tajska je dežela presenečenja (in seveda čudovitih plaž). Preden kupite letalske karte, si preberite še 5 informacij o tej državi, za katere morda še niste vedeli:

  1. Tajska je edina država jugovzhodne Azije, ki je nikoli ni kolonizirala evropska država. Pravzaprav v tajskem jeziku ime države Prathet Thai pomeni »dežela svobodnih«.
  2. Na Tajskem boste našli najmanjša in največja bitja. Najmanjši sesalec na svetu, bumbar, je doma prav na Tajskem. Najdete pa lahko tudi kitovega morskega psa.
  3. Moški so bili nekaj časa budistični menihi. Bili so časi, ko so morali vsi mladi moški na Tajskem (vključno s pripadniki kraljeve družine) postati budistični menihi – četudi le za kratek čas – preden so dopolnili 20 let. Vendar te prakse danes ni več opaziti.
  4. Imate srečo, da poznate Bangkok kot “Bangkok”. Njegovo pravo ime je eno najdaljših imen kraja na svetu, ki ga sestavljajo pali in sanskrtske besede: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop. Kaj to ime pomeni? To pomeni »Mesto angelov, Veliko mesto nesmrtnikov, veličastno mesto devetih draguljev, sedež kralja, mesto kraljevskih palač, dom preporoda bogov, ki ga je postavil Visvakarman v Indrini zapovedi.«
  5. Ljudje se pogosto čudijo gozdovom in džungli na Tajskem, vendar je bilo včasih drugače. Večina ljudi se ne zaveda, da je bil severni del Tajske pred več kot sto leti skoraj ves prekrit z gozdom iz trdega lesa. Danes je ostalo približno četrtina tega gozda. Samo Singapur je izgubil še več dreves. Zaradi tega je sečnja na Tajskem popolnoma prepovedana.

Kdaj?

avgust – marec

Redna cena

600€ + (prihranek: 180€)

Primer potovanja

, Na Tajsko iz Ljubljane za samo 430€ (Etihad), Poceni po svetu, Poceni po svetu