, Na Tajsko iz Zagreba za 398€, Poceni po svetu, Poceni po svetu

Prijazna in zabavna, kulturna in zgodovinska. Tajska odseva zlati odtenek, od bleščečih templjev in tropskih plaž do veselega tajskega nasmeha.

Tajska kulinarika

Tajska kuhinja je oboževana po vsem svetu in izraža temeljne vidike tajske kulture: radodarna, topla, osvežujoča in sproščena. Tajske jedi so pripravljene iz svežih lokalnih sestavin – ostre limonske trave, pekočih čilijev in debelih morskih sadežev. Nacionalni meni je zasnovan na štirih temeljnih okusih: začinjeno, sladko, slano in kislo. Kuha razkriva preprostost na videz zapletenih jedi, kar je pomembna spretnost preživetja.

Polja in gozdovi

Med prenatrpanimi mesti je podeželje mešanica riževih polj, tropskih gozdov in vasi, vezanih na kmetijsko uro. Na severu se gozdovi in ​​polja naslanjajo na zobate modre gore, okrašene s srebrnimi slapovi. Na jugu se iz obdelane pokrajine pojavijo skalnate apnenčaste pečine, kot da so prazgodovinski nebotičniki. Običajno sušni severovzhod oddaja smaragdni odtenek v deževnem obdobju, ko nežni zeleni riž izdeluje novo preprogo.

Svetišča

“Nebesa” so zaupnik pretežno budističnem narodu, verska predanost pa je barvita in vseprisotna. Svetleči templji in zlate Buda tvorijo podeželsko in sodobno pokrajino. Starodavna drevesa so slavnostno zavita v sveta oblačila, popotniki pa se lahko pridružijo meditacijskim vajam v Chiang Maiju, verskim praznikom na severovzhodnem Tajskem, podzemnim jamskim svetiščem v Kanchanaburiju in Phetchaburiju ter gorah na severu Tajske.

Pesek med prsti

Z dolgim ​​obalnim pasom (dejansko dvema obalama) in džunglskimi otoki, zasidranimi v azurnih vodah, je Tajska tropski pobeg za hedoniste, puščavnike, prince in reveže. Ta raj ponuja raznolik meni: igranje v nežnem surfu Ko Lipe, potapljanje z morskimi psi na Ko Tao, igranje med morskimi klifi v Krabiju, kiteboarding v Hua Hinu, zabava na Ko Phi-Phi, okrevanje v zdravilišču Ko Samui. Skratka, uživajte na plaži, kjer se pesek sreča z morjem.

Kdaj?

Avgust – oktober 2019

Redna cena

440€ +

Primer potovanja

, Na Tajsko iz Zagreba za 398€, Poceni po svetu, Poceni po svetu
, Na Tajsko iz Zagreba za 398€, Poceni po svetu, Poceni po svetu