, Na Kubo za samo 389€, Poceni po svetu, Poceni po svetu

Kube seveda ni treba posebej predstavljati. Vse, kar lahko zapišemo, je, da se vam to državo nedvomno splača obiskati. Priporočamo, da med potovanjem koristiti casa particular, torej prenočišča v domovih, ki imajo dovoljenje s strani države. Velika verjetnost je, da boste tam našli najboljša prenočišča in dobro hrano. Ekipa Poceni po svetu je bila na Kubi že 3-krat in vsakokrat nazaj prišla navdušena. Pripravite se torej na odlično kubansko avanturo – čudovite plaže, kristalno čisto morje in super prijazni ljudje. Poletite v to očarljivo državo in se čudite njeni edinstveni zgodovini, koralnim grebenom in podvodnim prosto živečim živalim, kar kubanske plaže uvršča med najbolj iskane plaže na svetu.

Pa še to: da ne bi slučajno celoten dopust preživeli v Varaderu. 😉 Res, da je Varadero ena najlepših plaž na Kubi, ampak je Kuba vse prej kot Varadero. Vse večje kraje povezuje avtobusna linija Viazul, ki je klimatiziran in vozi direktno iz kraja v kraj (brez nepotrebnega ustavljanja, razen za wc in hrano).

Še nasvet, ki ga redko kdo pozna: pri Havani se nahaja fenomenalna plaža (morda celo lepša od Varadera), ki jo lahko dosežete s hop-on, hop-off avtobusom iz Havane – praktično brez turistov, cene mojita normalne, užitek pa neprecenljiv.

Let je z Dunaja. Če vam je Dunaj predaleč, se lahko odpravite tudi iz Benetk za 440€.

Kdaj?

November – februar (brez božičnih praznikov).

Koliko časa bo trajala ponudba?

Kakšen dan ali dva.

Običajna cena

600€+: prihranek 35%.

Primer potovanja – poceni letalske karte

, Na Kubo za samo 389€, Poceni po svetu, Poceni po svetu
Kliknite na sliko za preusmeritev na Skyscanner, kjer se ponudba za poceni letalske karte nahaja.

Let iz Benetk – prikazana sta sva leta, drugi je bistveno krajši, a nekoli dražji:

, Na Kubo za samo 389€, Poceni po svetu, Poceni po svetu
Kliknite na sliko za preusmeritev na JetRadar, kjer se ponudba nahaja.

Letalske družbe

Air Canada

Hotel

Če boste ostali v Varaderu, si nujno rezervirajte sobo v naprej, saj se vam sicer lahko zgodi, da boste spali na plaži (kar je sicer na Kubi prepovedano). Seznam casas particulares si lahko ogledate na Bookingu.

Ko boste v Havani, pa si nujno privoščite vsaj eno noč v Hotel Nacional De Cuba (kliknite za več info, da se sami prepričate, ali je hotel pravi za vas oz. za izbiro drugega & rezervacijo) in morda boste spali v isti sobi, kot Frank Sinatra, Dean Martin ali katera od drugih zvezd:

, Na Kubo za samo 389€, Poceni po svetu, Poceni po svetu