, Skrivnostna potovanja v velikem porastu, Poceni po svetu, Poceni po svetu

Skrivnostna potovanja so potovanja, za katere ne veste, kam greste, dokler ne pride čas, da se spakirate. Gre za nov način potovanja, ki prinaša ne le pustovolovščine, pač pa tudi skrivnostnost. Celoten koncept izdelajo profesionalni potovalni agenti ali specializirana podjetja.

Za večino ljudi veselje ob potovanju nikakor ne zajema izkanje namestitev in poti, pač pa se to začne, ko izstopijo iz letala na tla, kamor še niso stopili. Zakaj torej ne bi prepustili načrtovanja nekomu drugemu, vključno z izbiro cilja? Poleg tega, koga briga kam greš, ko imaš strokovne potovalne agencije, ki izdelajo vsako najmanjšo podrobnost.

“Absolutno obožujem načrtovanje potovanj,” je pojasnil Lauren Doyle, solastnik butične potovalne agencije, Travel Mechanic.

“Vprašam veliko vprašanj,” je pojasnil Doyle: “Govorim s strankami, govorimo o sanjah, težnjah, kaj imajo radi na počitnicah in resnično spoznam par ali osebo. In potem izdelam čarobno potovanje za popotnike.”

Doyle pravi, da lahko skrivnostna potovanja pomagajo potnikom, da dobijo največ za svoj denar.

“Če si dovolijo potovanje v skrivnostno destinacijo, lahko dobijo najboljšo ponudbo,” je dejal Doyle. “Ker lahko nekako ujamem nekaj odličnih ponudb, ki jih imamo. Svoje povezave lahko uporabim, da dobim nekaj odličnih ponudb. Naša fleksibilnost (in če je tu špe fleksibilnost potnikov), nam pomag, da vemo, kdaj in kam jih namestiti. Tako dobimo najboljšo ponudbo za njih, zato je to čista zmaga. Obožujejo jih.”

Pred začetkom načrtovanja omeji državo ali območje, ki bi ga stranka želela obiskati.

“Ne vedo pa, kam gredo, niti ne poznajo letovišča,” je dejal Doyle. “24 ur pred odhodom jim destinacijo razkrijem in ponavadi so potniki popolnoma navdušeni. To je del potovanja, zaradi česar je vse skupaj še toliko bolj razburljivo, še posebej, ko se pakirajo.”

Skrivnostna potovanja sicer niso za vsakogar, vendar je to odlična priložnost za tiste, ki želijo svojim potovanjem dodati nov element presenečenja.

“Izberemo posebna mesta, na primer v Kostariki,” pravi Doyle. “Vile v Italiji ali nekaj, kar ne bi storili, to so lahko posebna potovanja, izleti ob obletnicah, medeni mesec … Ali pa samo pobeg, toda običajno nekdo praznuje nekaj posebnega.”

Doyle pravi, da ni stroškov za njene storitve, razen za zapletenejša potovanja, kar pa strankam po plačilu tudi povrne.

Vir: ABC11