, Super cena!!! V Rio de Janiero iz Benetk za 391€, Poceni po svetu, Poceni po svetu

Zlate plaže in bujne gore, nočno življenje s sambo in spektakularne nogometne tekme: dobrodošli na Cidade Maravilhosa (čudovitem mestu)

Tropske pokrajine

Če pogledate s 710 m vrha Corcovado, boste videli, zakaj se Rio imenuje Cidade Maravilhosa. Razkošno gozdnato gorovje obrobja mesta in svetleče plaže sledijo obali, medtem ko niz majhnih otokov leži raztresenih ob morju. Daleč od tega, da bi bil Rio le filmska kulisa, ta lepotica ob morju gosti izredne dogodivščine na prostem: pohodništvo v deževnem gozdu Tijuca, kolesarjenje ob jezeru in plažah, jadranje po Baía de Guanabara (zaliv Guanabara) ter deskanje, plezanje in jadralno letenje med enim od najlepših mestnih krajin na svetu.

Dih jemajoče plaže

Plaže Rija že dolgo zapeljujejo obiskovalce. Plaža Copacabana je postala simbol Rija v štiridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so mednarodni zvezdniki tja leteli za vikend. V teh dneh je v središču pozornosti plaža Ipanema. Njeno slavo in lepoto so v šestdesetih prejšnjega stoeltja v svet ponesle zvezde bossa nova zvezde, kot sta Tom Jobim in Vinícius de Moraes. Za karioke (prebivalce Ria) je plaža Ria dvorišče – igrišče, ki je brezplačno in odprto za vse, ponuja neskončno uživanje v obliki nogometa, odbojke, surfanja, prigrizkov, pitja ali pa se preprosto sprostijo ob pogledu na mimoidoče sprehajalce/-ke.

Ritmi Ria

Glasba je življenjska sila Ria, glasba mesta pa zajema rock, staro šolo bossa nova, hip-hop, funk in številne brazilske regionalne sloge. Predvsem gre za sambo, hitri glasbeni stil z afriškimi vplivi in ​​nalezljivo utripanje, ki je sinonim za Rio. Slišite jo lahko povsod po mestu, toda duša sambe se nahaja v Lapi, živahnem Red Light District, ki je dom številnih glasbenih dvoran in ogromne zabave ob vikendih, ki privablja obiskovalce iz vseh družbenih slojev. Samba je tudi vezni ritem med karnevalom in plesna glasba, ki podpira ulične zabave in nočne parade.

Joie de Vivre

Ko že govorimo o karnevalu, Rio ve, kako se zabavati. Ali temu rečete joie de vivre, Lebensfreude ali poželenje za življenjem, ga imajo karioke v srcih. Karneval in neverjetna vsakoletna udeležba sta najbolj očitna manifestacija tega prazničnega duha. Toda Rio ima veliko drugih priložnosti za veselje: praznovanja po veliki nogometni tekmi Flamengo (ali Vasco, Fluminense ali Botafogo); vikend sambe okoli mesta; zabave z ladjo v zalivu – da ne omenjamo večjih festivalov, kot so Réveillon (novo leto) in Festas Juninas.

Kdaj?

september – november 2019 & januar – marec 2020

Redna cena

700€+

Primer potovanja

, Super cena!!! V Rio de Janiero iz Benetk za 391€, Poceni po svetu, Poceni po svetu