, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu

Eden od razlogov, da Filipine vsako leto obišče več kot 6,6 milijona turistov, je uživanje v kilometrih belih tropskih plaž. Arhipelag ima več kot 7.000 otokov – od tega je samo 1.000 naseljenih – in večina ima vsaj en idilični del belega peska. Pri tako lepih obalnih mestih, med katerimi lahko izbirate, se je težko odločiti, kam naprej. V pomoč vam je lahko naslednjih top 5 plaž na Filipinih:

1. Modra Laguna, Pagudpud, otok Luzon

Pagudpud je najbolj severno naselje na otoku Luzon, največji in najbolj naseljen otok na Filipinih. Pagudpud se pogosto primerja z bolj poznanim Boracayjem, z enako lepo plažo z belim peskom in trukizno modro vodo, vendar brez gneče. Modra laguna ali plaža Maira-ira, če ste domačin, je majhen zaliv mehkega peska in temno modre vode, ki velja za eno najlepših plaž na severnem Filipinu. Modra laguna v zadnjem času kot turistična destinacija privablja vedno več mednarodnih popotnikov, zato se jo splača obiskati, preden postane novi Boracay.

, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu
Modra Laguna, Pagudpud.

2. El Nido, Palawan

El Nido je bil uvrščen blizu vrha na lestvici “20 najlepših plaž na svetu”. El Nido je dom dramatičnih apnenčastih tvorb, svetlo turkizno vodo in spektakularnimi sončnimi zahodi. Obalno mesto El Nido je vstop na pustolovščine na Filipinih. Njegove čudovite plaže in peneča voda so bile tudi mesto otvoritvenih prizorov v filmu The Bourne Identity. V njenih vodah je tudi 50 vrst koral, ki privabljajo kite, morske krave in ogrožene želve, zaradi česar so nebesa potapljača.

, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu
El Nido, Palawan

3. Cagayan Valley, otok Palaui

Palaui je znan po neokrnjenih plažah in svetilniku Cape Engaño, zgodovinskem španskem kolonialnem svetilniku, ki leži na hribu, 300 metrov nad morsko gladino. Otok Palaui je nacionalni morski rezervat in do njega je težko priti, zato popotniki cenijo njegovo zasebnost. Kar se tiče morskega parka, ki ima 17.660 hektarjev, je fantastično mesto za snorkljanje in potapljanje. Hotelov ni, zato boste morali kampirati.

, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu
Cagayan Valley, otok Palaui

4. Naravni park Tubbataha, Palawan

Naravni park Tubbataha (Bahurang Tubbataha) je Unescova svetovna dediščina sredi Suljskega morja in jugovzhodno od otoka Palawan. To morsko in ptičje zatočišče tehnično ni otok ali obalno mesto, ampak dva velika atola – Severni in Južni atol – na katerih domuje več kot 600 vrst rib, 360 vrst koral, 11 vrst morskih psov, 13 vrst delfinov in kitov ter 100 vrst ptic. Prav tako je priznan kot eden najbolj izjemnih koralnih grebenov na svetu, CNNgo pa ga je uvrstil med osem najboljših potapljaških mest na svetu. Potapljači ga imenujejo “prava podvodna džungla” in tam je pol zabave: edini način, ki ga lahko obiščete, je s čolnom v živo.

, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu
Naravni park Tubbataha, Palawan

5. White Beach, Boracay

Nedolžno bel pesek in kristalno čista modra voda Boracayja privablja oboževalce plaž z vsega sveta. Na Boracayu, dolgem le 4,5 kilometra, živi več slikovitih plaž, vključno z nagrajeno Belo plažo. Po poročanju International Livinga je Boracay tudi raj za potapljače. Bela plaža je dobila ime po mehkem belem pesku in je kraj, ki ga najpogosteje povezujejo z Boracayem, 50-minutnim poletom iz Manile, glavnega mesta Filipinov. Najboljši čas za obisk Bele plaže je v sušni sezoni, ki traja od oktobra do junija. In, kar je najbolje – Boracay je ponovno odprt.

, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu
White Beach, Boracay

, Top 5 plaž na Filipinih, Poceni po svetu, Poceni po svetu

1 komentar