Otok Belitung je majhen otok, le eno uro leta iz Džakarte. Ima kilometre neokrnjenih belih peščenih plaž in skoraj nič turistov. Ljudje so prijazni in na vsakem vogalu boste našli nasmeh. Terimah Kasih Belitung!

Najprej si poglejte naš filmček, potem pa (ker smo prepričani, da že kupujete letalske karte za Indonezijo) si preberite še priporočeni itinerar za 7 dni Belitunga (lahko komot kakšen dan razvlečete v dva ali več in ostanete na Belitungu 2 tedna). Nama je bil Belitung tako všeč, da sva preklicala karto za na Bali in ostala raje na Belitungu 😉

Bivali smo v hotelu Santika (verjetno najboljši na otoku – nudijo prevoz od / do letališča in osebje je super prijazno. Taksi z letališča je približno 25 dolarjev), kar je nekoliko severno od Tanjung Pandana (glavno mesto sicer ni nič posebnega, kakšna urica bo povsem dovolj). V hotelu si izposodite skuter (ali avtomobil – malo dražji od skuterja) za približno 6 dolarjev na recepciji hotela in si ogledate celoten otok (ni tako velik). Prav tako v hotelu si lahko uredite island hopping – 5 fenomenalnih malih rajskih otočkov SZ od otoka – pristanišče je le približno 5 km od Santike.

Vzemite si dan, da obiščete Danau Kaolin z belo pokrajino (ki malo spominja na Pamukkale) in zavetišče tarsirjev v Batu Mentasu. Če želite, lahko dodate rudnik kositra. Med vožnjo uživajte v ogromnih nasadih palm in poskusite poper direktno z grma.

Absolutno morate obiskati otok Leebong (enodnevni izlet, lahko pa tam bivate v razkošni vili). Ta otok je R.A.J. (ne pretiravam;)) in tam ostanete vsaj eno noč (če budget dopušča), da lahko uživate v sončnem zahodu in opazujete jutranje plimovanje z več tisočimi raki). Preverite Leebon Island za informacije o tem, kako priti do tja (malo zoprno je najti le pravo pristanišče, zato je najbolje, da jim pošljete elektronsko pošto in da vam bodo dali vse informacije). Ampak še enkrat, to je treba videti, saj je vse popolno – plaže, sončni zahod, gazebosi v vodi, osebje, hrana (veliko hrane) in sprostitev v popolnem miru. Najboljši posnetek v mojem videu je iz otoka Leebong.

Če nameravate obiskati Belitung (recimo teden dni), predlagam:

  1. dan: sprostite se v hotelu Santika.
  2. dan: za zajtrkom rezervirajte otok za dan 3. Hkrati pa najamite skuter in obiščite bližnje plaže.
  3. dan: island hopping. Ko pridete nazaj v Santiko, preko e-pošte rezervirajte prevoz na otok Leebong za dneve 5 in 6.
  4. dan: Pojdite v Tanjung Pandan, popijte kavo in se odpravite v Danau Kaolin. Potem obiščite odprto jamo rudnika kositra in končajte dan s hranjenjem tarsirov v Batu Mentas.
  5. dan: Vstanite zgodaj in se odpravite v pristanišče Tanjung Ru, kjer vas čaka čoln za Leebong. Potem … preprosto uživajte;) Ne pozabite uživati ​​v gazebosih na drugi strani otoka. In pozabite telefon – na otoku ni telefonskega signala.
  6. dan: sprostite se, na dopustu ste. 😉 Zvečer se vrnite v Santiko.
  7. dan: no, vaših počitnic je konec. 🙁 Pozdravite Belitung in ne pozabite prebrati sporočila, ki ga boste videli šele iz letala – pazljivo pazite na letališke delavce (da, iz letala).;)

Cene so precej nižje kot na Baliju, ljudje so izredno prijazni, ceste OK in potovanje po otoku varno. Na otoku skoraj ni turistov.

Če potrebujete še kakšen info, lahko vprašate spodaj.

1 komentar